Naturoplevelser for alle - øhavsstien, cykelruter, rideruten sydfyn....

Øhavsstien er med sine 220 km en af Danmarks længste vandreruter, som omkranser Det Sydfynske Øhav. Øhavsstien har et meget alsidigt forløb gennem et enestående kulturlandskab, med flotte naturområder, herregårde, landsbyer og købstæder, som er præget af områdets spændende kulturhistorie. Der er udsigter ud over øhavet, som rummer de hyggelige øsamfund og som er et internationalt anerkendt fugleområde. Øhavsstien er en trampesti forbeholdt vandrere og er afmærket hele vejen med pæle og piktogrammer af vores vandringsmand. Læs meget mere om Øhavsstien, planlæg din tur,  download ruter, overnatning, køb bogen mv. - her på visitfyn.dk Øhavsstien - Oplevelser  /  Øhavsstien rute 1-7. Transport til øhavsstien, se evt. Flextrafik i Faaborg og Fynbus.

Outdoor Sydfyn
I dagene 18.-20. august 2017 åbner sportsforeninger og organisationer dørene i og omkring Faaborg for Outdoor Sydfyn. En bred palette af aktiviteter tilbydes både voksne og børn, hvor natur, fysisk aktivitet og oplevelser vil være i højsæde.
 
Svanninge Bakker og Bjerge, Kløverstien ved Svanninge
Et af de mest spændende naturområder på Fyn, Svanninge Bakker og Svanninge Bjerge, ligger lige nord for Faaborg. Området er på grund af den spektakulære opståen i forbindelse med istiden en del af det nationale geologiske interesseområde. Folder om Svanninge Bakker fåes på Turistbureauet, flere oplysninger om naturoplevelser ses på www.naturstyrelsen.dk Naturformidler i Svanninge Bjerge sf@bikubenfonden.dk - www.svanningebjerge.dk.

Velkommen på Kløverstierne, som er for dig, der vil ud i det fri og kombinere oplevelser og frisk luft med motion. Vælg den rute, der passer dig i forhold til længde eller seværdigheder! Naturstien fra Ringe til Korinth, folder online her hos naturstyrelsen! Bestig bjerge. Spor i landskabet - Gå på hovvejen eller sporene ved stjernen!

Mountainbike rute i Svanninge Bakker - Sporet i Svanninge Bakker er skabt i samarbejde med Naturstyrelsen og Faaborg Ski- og Motionsklub. Sporet er 4,7 km langt og er afmærket med pile, der alle steder befinder sig på højre side af sporet.
Øhavsporten - Events for firmaer/grupper ohavsporten@ohavsporten.dk, www.ohavsporten.dk.
Golfbaner
Faaborg Golfklub & Midtfyns Golfklub - Reserver tidsbestilling på www.golf.dk/booking.
 
Cykelruter
Cykelkort med tilhørende bog over de officielle cykelruter, der er afmærkede med blå skilte, giver et godt overblik over mulighederne i området. Faaborg Turistbureau har udarbejdet et lokalt kort med otte temaruter fordelt over kommunen. Begge kort kan købes på turistbureauet i Faaborg. Faaborg lokale cykelruter. Man kan leje cykler hos Faaborg cykeludlejning.

17 cykelture omkring Det Sydfynske Øhav, bike-ohav.dk hjælper til gode oplevelser på Sydfyn, bogen kan købes via hjemmesiden eller på turistbureauet. Ruterne kan også downloades via www.detsydfynskeoehav.dk - eller lav dine egne cykelruter på cyclistic.

Naturlegeplads
I Svanninge Bjerge finder du Danmarks største naturlegeplads til aktiv leg for såvel børn som voksne. Den kan ganske gratis benyttes alle ugens dage hele året rundt. Fra Faaborg følges hovedvej 8 mod Nyborg ca. 2 km. Drej til venstre ad Rallebæksgyden.
 
Holstenshuus Klatrepark - for den aktive familie!
Holstenshuus Klatrepark - aktive oplevelser venter på dig. www.holstenshuus-klatrepark.dk - tlf. 6069-3602.
 
Kys Frøen
Gå på opdagelse og udforsk naturen. Kys Frøen er en familieaktivitet, der tilbyder sjove og spændende oplevelser i naturen. Besøg Trente Mølle og lån udstyr til selv at gå på eventyr i vandhuller, grøfter og skov.

Oplev Sydfyn til hest  - Riderute Sydfyn
Riderute Sydfyn er noget så unikt som en 75 km lang anlagt riderute igennem noget af det smukkeste istidslandskab, du kan forestille dig. Her er bakker og bjerge, store herregårdsskove og skønne udsigter over det unikke druknede istidslandskab, Det Sydfynske Øhav. Her er en masse dejlige ture, ligegyldigt om du er til ridning på små stier eller bredere skovveje. Det er en privat anlagt riderute, der administreres i fællesskab af de lodsejere, der har stillet jord til rådighed.
 
Betalingen af ridekort til Riderute Sydfyn går direkte til det store projekt det er, at vedligeholde den og sikre optimale rideforhold, udgive riderutemanual, drift af hjemmeside med information om ruten samt fornyelse af skiltning. På denne hjemmeside finder du desuden flere forslag til dagsture og yderligere information om høhotellerne. Der findes et bredt og godt udvalg af muligheder for køb af ridekort, uagtet om du vil købe for 1 år eller kun skal bruge et i 2 dage. Kortet bliver billigere, jo flere dage du køber til. Læs mere om Riderute Sydfyn. Turridning hos Højrupgaard Islænderridning og Østrup turridning.

Margueritruten - læs mere om Margueritruten her, download apps eller se videoklip.

10 Turforslag i Syrenland!

Del denne side