Gå til indhold

Julen 2023

Foto: Faaborg Byhistoriske Arkiv

Julen er hjerternes fest, og der er hvert år i november og december en række julearrangementer og julemarkeder i Faaborg og på Midtfyn. Du kan tilgå mange af julens events her og se endnu flere på arrangementskalenderen faabaar.dk eller vores egen under begivenheder - link her.

Julemarkeder og juleevents

Vandrestier for børn og voksne, museer og Nissebandens mølle

Krydr din julemåned med et besøg på kunstmuseet Faaborg Museum - eller en tur ud til Danmarks ældste vandmølle, Kaleko Mølle. Den mølle du måske kender fra julekalenderen "Nissebanden" første gang vist på DR i 1984. Møllen er ikke åben, men hyggelig at besøge alligevel.

Vandrestien for børn, Vandets Veje starter ved Kaleko Mølle. Der er en to km og en fem km vandresti, og du kan få kort til ruterne på turistbureauet i Faaborg. Lander du i Faaborg med børnene, kan du med fordel bestille en Flextur fra Faaborg til Kaleko Mølle via FynBus.dk.

Øhavsmuseet på Faaborg Havn har åbent med Vinter Weekend fredage kl. 11.00 - 16.00 samt lørdage og søndage fra 10.00 - 16.00 fra den 1. november til den 23. december og igen fra 6. januar til 10. februar 2023.

"Havets børn" lyttefortællinger og på tur med konger og dronninger

Det kan du alt sammen krydre med en tur ud i det fynske landskab, hvor du på egen hånd får udsigter til Fyns største sø og Det Sydfynske Øhav - på Konge- og dronningeturen.

Øhavsmuseet i Faaborg har givet øerne i øhavet stemmer! Du kan med lyttefortællingerne "Havets børn" høre børn og voksne fortælle om, hvordan det er er at være ø-barn i Det Sydfynske Øhav. Klik på billedet herunder, og du kan læse mere om, hvordan du gør.

Se mere på begivenhedskalenderen faabaar.dk eller under begivenheder under Planlæg din tur - link her.

... Juleøen Fyn...

Køb en fysisk turistbillet fra Fynbus til juleferien på turistbureauet!

Du kan købe din fysiske turistbillet fra Fynbus på turistbureauet i Faaborg. Turistbilletten kan købes til skolernes ferieperioder, og for juleferien 2023 er det fra den 20. december til den 3. januar 2024. Billetten gælder også letbanen i Odense.

Skal du derfor rundt på Fyn og Langeland med Fynbus i din juleferie, kan du med fordel købe en éndagsbillet for én person for kr. 50,00 eller en éndagsbillet for fire personer for kr. 150,00.

Turistbilletten gælder på hele Fyn og Langeland samt Odense Letbane.

Du kan naturligvis også som altid købe turistbilletten online via Fynbus' app.

OBS - Faaborg Turistbureau holder jule- og nytårslukket fra den 23. december kl. 16.00 til den 2. januar kl. 10.00.

Share Your Wonders on: