Det Sydfynske Øhav - med perler på snor

Faaborg - en del af Det Sydfynske Øhav - en sejlerdestination i verdensklasse

Et hav af oplevelser
Uanset om solen skinner eller regnen fosser: Sydfyn og Øhavet i Danmark byder sig til med et hav af oplevelser. Til lands og til vands, i bakker og byer, på små og store øer, sågar under havets overflade. For dykkere giver siden www.dyk-sydfyn.dk en masse grundinfo. Eller se siden diving-denmark!

Øerne - Ø-HOP
Øerne ligger som perler på en snor i Det Sydfynske Øhav. Syd for Faaborg ligger Bjørnø, Lyø og Avernakø samt Ærø, som alle kan nås med færge fra Faaborg Havn.

Havkajak og for sejl
Øhavskortets spændende forslag til kajakruter giver dig mange muligheder for afholdelse af ferie med en pagaj i hånden. Kortet fås gratis på turistbureauet i Faaborg. Guiden med søkort ”Havkajak – din guide til Det Sydfynske Øhav” kan du købe på turistbureauet. Derudover kan Øhavsporten hjælpe med kurser, for firmaer og grupper, udlejning af kajakker. Bønnelundgaard har udlejning af Hobie fiskekajakker og motorbåde!
 
Ture med flotte træskibe
Skonnertture i det sydfynske øhav i hele skolesommerferien. Læs mere og bestil billetter på www.maritimtcenter.dk

Fyn rundt med de flotte træsejlskibe
Kapsejladsen "Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe" er en af Danmarks største sommerbegivenheder. Hvert år i uge 30 sejler 30-40 velbevarede sejlskibe Fyn Rundt. Mød dem om eftermiddagen til en festlig modtagelse i havnene. Eller tag selv med på turen, det kræver ingen forkundskaber, og alle er velkomne!
 
Lystfiskeri
Mange års vedvarende arbejde med pleje og genoprettelse af de Fynske vandløb har gjort området til et eldorado for lystfiskere. Havørredguiden ”117 Fine Fynske Fiskepladser” giver et godt overblik over de bedste fiskesteder på hele Fyn, kan købes på turistbureuet. Gå ind her på lystfiskersiden og få alle de oplysninger som enhver lystfisker har brug for!  Fisketegn kan købes på Turistbureauet eller på www.fisketegn.dk       
 
Øhavsstien
Et afmærket stisystem fra Faldsled i vest til Langeland i øst over Ærø i syd omkranser Det Sydfynske Øhav og danner med sine 220 km. en af Danmarks længste vandreruter – Øhavsstien. Få kort over ruterne på Faaborg Turistbureau. Læs mere om skønne naturoplevelser!

Del denne side