Naturoplevelser for alle - øhavsstien, cykelruter, riderute sydfyn....

Øhavsstien er med sine 220 km en af Danmarks længste vandreruter, som omkranser Det Sydfynske Øhav. Øhavsstien har et meget alsidigt forløb gennem et enestående kulturlandskab, med flotte naturområder, herregårde, landsbyer og købstæder, som er præget af områdets spændende kulturhistorie. Der er udsigter ud over øhavet, som rummer de hyggelige øsamfund og som er et internationalt anerkendt fugleområde. Øhavsstien er en trampesti forbeholdt vandrere og er afmærket hele vejen med pæle og piktogrammer af vores vandringsmand. Læs meget mere om Øhavsstien, planlæg din tur,  download ruter, overnatning, køb bogen mv. - her på visitfyn.dk Øhavsstien - Oplevelser  /  Øhavsstien rute 1-7. Transport til øhavsstien, se evt. Flextrafik i Faaborg og Fynbus.

Outdoor Sydfyn
I dagene 18.-20. august 2017 åbner sportsforeninger og organisationer dørene i og omkring Faaborg for Outdoor Sydfyn. En bred palette af aktiviteter tilbydes både voksne og børn, hvor natur, fysisk aktivitet og oplevelser vil være i højsæde.
 
Svanninge Bakker og Bjerge, Kløverstien ved Svanninge
Et af de mest spændende naturområder på Fyn, Svanninge Bakker og Svanninge Bjerge, ligger lige nord for Faaborg. Området er på grund af den spektakulære opståen i forbindelse med istiden en del af det nationale geologiske interesseområde. Folder om Svanninge Bakker fåes på Turistbureauet, flere oplysninger om naturoplevelser ses på www.naturstyrelsen.dk Naturformidler i Svanninge Bjerge sf@bikubenfonden.dk - www.svanningebjerge.dk.

Velkommen på Kløverstierne, som er for dig, der vil ud i det fri og kombinere oplevelser og frisk luft med motion. Vælg den rute, der passer dig i forhold til længde eller seværdigheder! Naturstien fra Ringe til Korinth, folder online her hos naturstyrelsen! Bestig bjerge. Spor i landskabet - Gå på hovvejen eller sporene ved stjernen!

Mountainbike ruter
Rideon.dk
er en oversigt over mountainbike spor i Danmark. Vi har i øjeblikket landets største samling af opdaterede spor. Vi har fotos af næsten alle sporene, og har optaget video af en del af vores favoritspor.

Mtbsydfyn.dk - ny enkel hjemmeside for mountainbiking på sydfyn og øerne

Naturturisme har samlet de mange gode lokale tiltag på mountainbike-fronten for sydfyn og øerne. Her kan man finde information om formelle mountainbikespor, events, sikkerhed, brochure m.m. Siden udvikles løbende, men viser allerede nu tydeligt at vi på Sydfyn og Øerne er med helt fremme, når det gælder bæredygtig udvikling af mountainbiking. I Faaborg-Midtfyn har vi fire mountain bike spor: Svanninge Bakker, Pipstorn Skov, Ringe og Ibjerg ruter.

Øhavsporten - Events for firmaer/grupper ohavsporten@ohavsporten.dk, www.ohavsporten.dk.
Golfbaner
Faaborg Golfklub & Midtfyns Golfklub
 
Cykelruter
Cykelkort med tilhørende bog over de officielle cykelruter, der er afmærkede med blå skilte, giver et godt overblik over mulighederne i området. Faaborg Turistbureau har udarbejdet et lokalt kort med otte temaruter fordelt over kommunen. Begge kort kan købes på turistbureauet i Faaborg. Faaborg lokale cykelruter. Man kan leje cykler hos Faaborg cykeludlejning.

17 cykelture omkring Det Sydfynske Øhav, bike-ohav.dk hjælper til gode oplevelser på Sydfyn, bogen kan købes via hjemmesiden eller på turistbureauet. Ruterne kan også downloades via www.detsydfynskeoehav.dk - eller lav dine egne cykelruter på cyclistic.

Naturlegeplads
I Svanninge Bjerge finder du Danmarks største naturlegeplads til aktiv leg for såvel børn som voksne. Den kan ganske gratis benyttes alle ugens dage hele året rundt. Fra Faaborg følges hovedvej 8 mod Nyborg ca. 2 km. Drej til venstre ad Rallebæksgyden.
 
Masser af fynske NATUR-oplevelser
Naturkalenderen er en inspiration til at komme ud i det skønne Fyn. Kalenderen er fuld af tilbud om guidede ture til små og store, familier og enlige - i skov, ved strand, på vand og på land - se kalenderen online!
 
Kys Frøen
Gå på opdagelse og udforsk naturen. Kys Frøen er en familieaktivitet, der tilbyder sjove og spændende oplevelser i naturen. Besøg Trente Mølle og lån udstyr til selv at gå på eventyr i vandhuller, grøfter og skov.

Oplev Sydfyn til hest  - Riderute Sydfyn
Riderute Sydfyn er noget så unikt som en 75 km lang anlagt riderute igennem noget af det smukkeste istidslandskab, du kan forestille dig. Her er bakker og bjerge, store herregårdsskove og skønne udsigter over det unikke druknede istidslandskab, Det Sydfynske Øhav. Her er en masse dejlige ture, ligegyldigt om du er til ridning på små stier eller bredere skovveje. Det er en privat anlagt riderute, der administreres i fællesskab af de lodsejere, der har stillet jord til rådighed. Læs mere på Riderute Sydfyn. Turridning hos Højrupgaard Islænderridning, Østrup turridning og Midtfyns Turridning. Book oplevelser med hesteferie, Sydfynske dage til hest, eller horse lover`s break!

Margueritruten - læs mere om Margueritruten her, download apps eller se videoklip.

10 Turforslag i Syrenland!

Del denne side