VisitFaaborg

Den Gamle Gaard

Oplev et lille stykke Faaborg, som livet formede sig omkring 1800-tallet. Hvad enten man er barn eller voksen, kryber den særlige stemning fra byens storhedstid ind under huden. I den smukke bindingsværksgård møder du både herskabets stuer og tjenestefolkenes mere beskedne rum.

Faaborgs gyldne tider

Museet i Den gamle Gaard er stedet, hvor du kan finde ud af mere om Faaborgs historie og føle dig hensat til en anden tid både ude og inde. Indgangen til museet ligger lige for enden af gågaden, og i indgangspartiet finder du den hyggelige museumsbutik, hvor du kan købe et minde eller en gave.

Fortsæt gennem stuerne, se Rigborg Voigts chatol med det hemmelige minde om en forelsket H.C. Andersen, og tag trappen op til klunkestuen, hvor storkøbmanden fra vinduet kunne spejde efter familiens oceangående sejlskib, der fragtede eksotiske varer hjem fra Østen. Tag også et kig ind i almuestuen, der rummer de fine, lokale Lyø broderier.

Pavillon med udsigt

På museet kan du også tage et hvil i rosenhavens romantiske tepavillon. Her findes spil, bøger og legetøj til fri afbenyttelse – lige til en dejlig sommerpause! Glem ikke at nyde udsigten til havnen og indsnuse den salte havluft, der strømmer ind fra Øhavet.


HUSK: Når du besøger Den Gamle Gaard, kræver restriktionerne stadig, at du viser gyldigt corona-pas.

Særudstilling “Frosset i tid”

Er frysetørring egnet til andet en kaffe og camping mad? Og hvad har det med historiske genstande at gøre? Det kan du få svar på i udstillingen ”Frosset i Tid” og samtidig kan du se noget at den kulturarv, der ikke ville have været bevaret, hvis det ikke havde været for frysetørring!

I udstillingen kan du se, hvordan konservatorerne holder hovedet koldt og bevarer fatningen, når de konserverer genstande for arkæologerne.  Det er for eksempel svært at forestille sig, hvordan en uformelig klump af vådt, gammelt læder kan blive til den fineste sko – næsten – men det kan den. Eller hvordan en flere tusinde år gammel træskål, fundet ved en arkæologisk udgravning, kan komme til at se ud som ny – næsten…

Udstillingen ”Frosset i tid” er den anden af fem vandreudstillinger, der er en del af projektet ”Fortiden i fremtiden”, hvor der sættes fokus på brugen af naturvidenskabelige metoder til at undersøge og bevare kulturarven. Projektet er et samarbejde mellem Bevaringscenter Fyn, Svendborg Museum, Østfyns Museum, Langeland Museum, Øhavsmuseet, Ærø Museum og Marstal Søfartsmuseum.

Projektet har modtaget støtte fra Augustinus Fonden, Albani Fonden, Beckett Fonden, Knud Højgaards Fond samt Aage og Johanne Louis-Hansens Fond.