Fortællinger i Den Gamle Gaard

Foto: Faaborg Turistbureau
Begivenheder
Begivenheder
Adresse

Holkegade 1

5600 Faaborg

Kontakt

E-mail:kontakt@estherrutzou.dk

Telefon:30241958

Gå ind i 'Den gamle gård' og hør en god historie!

Danmarkshistorien er ikke i kongerækken eller svenskekrigene. Danmarkshistorien er lige her, hvor vi bor. I de lokale fortællinger om købmanden, der startede sin forretning op på at rejse som sømand på handelsskibene til Kina, om bondekonen fra nabolandsbyen, der blev anklaget for at være heks, om fabrikanten, der tjente mange penge og brugte dem på at åbne et kunstmuseum.

Fortælleren Esther Rützou graver disse lokale historier frem og fortæller dem på Faaborg Fortællescene med indlevelse og humor.

Pris: Voksne: 75 kr. Børn gratis.

Program:

1/7 kl. 17 – 18.30

‘Så skal der flages’

For 800 år siden – i 1219 – fik Valdemar Sejr Dannebrog i hovedet under et stort slag ved Lyndanisse i Estland.

Det fortæller myten i hvert fald – og d. 1. juli fortæller Esther Rützou om slaget – og her vil være hele to slutninger på historien, så der er noget for både dem, der tror på mirakler, og dem der ikke gør.

Gæstefortæller er Lise Marie Seidelin Nedergaard – (ja, hun er barnebarn af Anna Sofie Seidelin). Fortællergenet kommer ikke fra fremmede, og Lise Maries historier er altid helt fantastiske at lytte til.

I anledning af fortællescenens 5 års fødselsdag og Esther Rützous 10 års jubilæum som fortæller serveres der et glas bobler under forestillingen.


8/7 kl. 17 – 18.30

‘Så skal der kæmpes’

For 75 år siden – i 1944 – spillede Trente Mølle en diskret, men central rolle i modstandskampen mod besættelsen. Det gik rigtig godt – indtil den dag, hvor Gestapo pludselig stod i gården. Og så lige midt i karpefiskeriet!

Esther Rützou tager publikum med tilbage til de dramatiske dage i 1944.

Gæstefortæller er Pernille Stockfleth med den prisbelønnede fortælling: Ellen – velkommen til helvede. Fortællingen om en helt almindelig kvinde i Dragør, der bliver inddraget i modstandskampen og ender i en koncentrationslejr.

 

15/7 kl. 17 – 18.30

‘Så skal der males’

For 150 år siden blev maleren Jens Birkholm født. Han blev en kunstmaler med et skarpt blik for den sociale uretfærdighed – og et knapt så skarpt blik for oprydning og rengøring. Esther Rützou fortæller om malerierne – og om de sjældne, men berømte oprydningsfester, som selvfølgelig blev holdt, når der endelig engang var blevet gjort rent!

Gæstefortæller er Forfatteren og fortælleren Torstein Thomsen, som igen i år vil kildre publikums øre med  sine finurlige historier.

 

22/7 kl. 17 – 18.30

‘Så skal der arves’

For 100 år siden huggede ‘Lensafløsningen’ en ordentlig luns af grevskabet Brahesmindes jord. Det skulle udstykkes til husmandsbrug. Når man mister så meget jord og så mange penge – ja, så skal der jo sættes tæring efter næring.

Men det gjorde greven ikke …

Esther Rützou fortæller om grevskabets storhed og fald.

Gæstefortæller er Kari Brinch, der fortæller om arv fra sin helt personlige vinkel.

 

29/7 kl. 17 – 18.30

‘Så skal der festes!’

Fester kan se ud på mange forskellige måder. I dagens fortællinger skal vi både forbi en meget festlig begravelse af en Lensgreve, en lige så festlig indvielse af en jernbane og endelig en festlig beretning om dengang Simon Spies ikke købte Trente Mølle.

Gæstefortæller er Kasper Sørensen – en af den københavnske fortællescenes helt store profiler. Derovre optræder han på Besttellers – men denne dag kommer han til Faaborg og gør Faaborg Fortællescene ekstra festlig!

Adresse

Holkegade 1

5600 Faaborg

Facilities

Historie

Foredrag

Følg på:

Sidst opdateret af
Faaborg Turistbureau