Gå til indhold
Logo VisitFaaborg
©  Foto:

Henriksminde - Bjørnø

Henriksminde - Henriksminde er en lille gård på 22 ha. beliggende på Bjørnø i det sydfynske øhav. Gården blev førhen drevet konventionelt med kvæg og svin. I dag er driften udelukkende planteavl og nogle få "hygge dyr". Gårdens bygninger er løbende renoveret.

I tilknytning til gården ligger 2 stk. hytter med hver 6 sovepladser som udlejes i sommer månederne, 1/6-31/8 og efter aftale.

Derudover tilbydes udlejning af gildesal med tilhørende køkken- og toilet faciliteter, (fælles med de 2 hytter). Trænger man til en pause fra festlighederne, byder gårdens egen "Klub Alcatraz" på musik og billardspil.

Vil man prøve kræfter med det fynske øhav omkring Bjørnø, er fangsmulighederne mange. Heraf kan bl.a. torsk og hornfisk nævnes.

Man kan rejse til øen fra Faaborg med færgen "Lille Bjørn" der har 7-8 daglige afgange, i weekenderne lidt færre. Overfarten tager ca. 15 minutter og der kan ikke medbringes bil. Det er muligt at sejle til øen i egen båd, der er gode forhold for opankring og anlæg til mole. Det er også muligt at flyve til øen, da der er en lille landingsbane lige ved siden af gården 21x570m 290*/110*.

Share Your Wonders on: