skip_to_main_content
Logo VisitFaaborg

Kaleko Mølle - Find Julemandens gode humør

Det' Kaleko, der gør julen go'

December er fuld af søde og sjove traditioner, og en af dem kan igen i år opleves på Kaleko Mølle, som mange husker fra DRs populære julekalender ”Nissebanden”. Julemanden har mistet sit gode humør, og Lunte, hr. Mortensen og vennerne har akut brug for hjælp. Så find jeres indre nisse frem og hjælp dem med at lede ved den gamle mølle.

”Sidste år var jagten på julemandens humør en kæmpe succes, så den gentager vi naturligvis gerne,” siger museumsinspektør Tissel Lund-Jacobsen fra Øhavsmuseet. ”Fra 4. december til 3. januar kan både store og små besøge vores udendørs nisseposter ved Kaleko Mølle og komme på sporet af julemandens forsvundne humør. Man kan komme, når man vil, og det er helt gratis. Bare på med vanten – og det varme tøj.”

På åbningsdagen lørdag den 4. december kl. 13 har Øhavsnisser sørget for gratis kaffe, varm hyldebærsaft og pebernødder. De andre dage er det en god idé at stikke et par vaniljekranse i lommen og måske medbringe lidt varmt at drikke, da alt foregår udendørs. 

Få røde kinder og en hyggelig familietur på Kaleko Mølle, mens I hjælper ”Nissebanden” med at redde julen. Gense dem også på DR Ramasjang i december, hvor de denne gang er på glatis i Grønland.