Gå til indhold
Logo VisitFaaborg
©  Foto:

Scener fra et ægteskab

Scener fra et ægteskab

Det er en kærlig og velkendt men også kønspolitisk anderledes fortælling om datidens ægteskab, når forestillingen Ræk mig din hånd om billedhuggeren Anne Marie Carl-Nielsen og hendes mand komponisten Carl Nielsen åbner sig for publikum. Danmarks måske bedste fortæller Maria Junghans fortæller levende om ægteparret, der spændt ud mellem kunsten og kærligheden forsøger at udleve ambitionerne om at skabe sublim kunst og samtidig bevare ægteskabet.

Carl er hjemme hos børnene

I en tid, hvor kun de færreste kvinder arbejder uden for hjemmet, er det Carl, der må blive hos børnene, mens Anne Marie rejser bort i måneder for at udføre sin kunst til perfektion. Hun vil ikke opgive sin kunst, han vil ikke opgive hende.

Musikken forfører

Carl Nielsens musik væver sig ind i fortællingen - og i rummet mellem musik og ord, publikum og optrædende opstår en helt særlig intimitet og nærvær, der giver publikum en oplevelse af selv at være en del af historien. Musikken er sat af fløjtenist Karolina Leedo og guitarist Mikkel Egelund – begge højtuddannede musikere med karrierer som solister og kammermusikere på de danske og internationale scener.

Foranderlig fortælling

Fortællekoncerten er skabt af Maria Junghans, der med en intellektuel, såvel som sanselig, research af kunstnerparrets liv og værker skaber en fortælling, der sætter deres historie i relation til nutiden, og de menneskelige spørgsmål, der kræver svar. En fortælling som forandrer sig, sætter nye spor og åbner for ny erkendelse, hver gang hun fortæller den.


Podcastserie

Trioen har modtaget støtte fra Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat til at videreudvikle historien i 10 podcasts samt tage den på turné til ti relevante steder i Danmark, hvoraf Carl Nielsens Barndomshjem er det ene.

Tid og sted:

Tirsdag 24. maj kl. 19-21

Carl Nielsens Barndomshjem

Odensevej 2A, Nr. Lyndelse

5792 Årslev

Gratis

Forestillingen er støttet af Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat.

Kontakt: Ida-Marie Vorre, museumsinspektør, 21 15 50 06 eller iv@odense.dk