Oplev Faaborg - film

Videoer - oplevelser i Faaborg!

Uanset om du er til lystfiskeri, rideture, vandreture på øhavsstien, hygge med en frokost på havnen eller noget helt femte, har du her nogle smagsprøver i levende billeder, der måske kunne inspirere dig til en tur til det sydfynske.

Lyø, Avernakø, Bjørnø og Ærø kan man besøge med færgeafgange fra den bynære Faaborg Havn. Naturområderne Svanninge Bakker og Svanninge Bjerge med afmærkede vandrestier som Øhavsstien ligger kun fire km. nord for købstaden. Under alle omstændigheder – og uanset hvad du er til – vil vi ønske dig en god ferie!

Faaborg - oplev den smukke gamle købstad!

Faaborg Havn - en del af den gamle købstad, video

Faaborg Havn er en hyggelig og levende del af købstaden, der første gang nævnes i historien i 1229. Faaborg Havn - "lige midt i byen" og porten til Det Sydfynske Øhav.

Lystfiskeri - Faaborg

Det Sydfynske Øhav er et eldorado for lystfiskere. Flere steder langs kysten og ved øerne Lyø og Avernakø, man kommer til med færge fra Faaborg, giver store muligheder for fangst af specielt havørred.

Knæk og bræk!

Syrener video

Riderute Sydfyn - 75 km. ridesti, video

Afmærket ridesti i det sydfynske: Riderute Sydfyns 75 over bakker, igennem herregårdsskove og over marker. Flere steder med en fantastisk udsigt ud over Det Sydfynske Øhav.

Cykelferie ved Det Sydfynske Øhav, video

Små veje, skove, børnevenlige strande og bakkelandskaber hvorfra der er en fantastisk udsigt ud over Det Sydfynske Øhav. Cykelferie i det sydfynske.

Mountainbike på Sydfyn

Citat fra MTB entusiast Mads Weidemann: "Sydfyn er fedt - året rundt. Vi ses i sporet."

Øhavsstien - vandring i det sydfynske, video

220 km. afmærkede vandrestier rundt om Det Sydfynske Øhav. Fra landsbyen Faldsled i vest til landsbyen Lundeborg i øst. Over Faaborg, Svendborg, Tåsinge, Langeland og Ærø. Vandring når det er smukkest.

Svelmø - Øhavets ukendte ø

Lerbjerg i Svanninge Bjerge

Med sine 126 meter over havets overflade er Lerbjerg i Svanninge Bjerge Fyns fjerde højeste "bjerg". Man kommer nemmest til Lerbjerg via Nyborgvej rute 8 - p-plads Svanninge Bjerge.

Rododendronparken ved Brahetrolleborg

Den smukke rododenronpark med de flere meter høje buske blomstrer hvert år ultimo maj og primo juni ved slotssøen ved Brahetrolleborg. Der er indgang fra gaden Spanget i Korinth.

Der er ikke adgang til selve slotsparken ved slottet - ej heller til slottet. Kirken kan dog besøges året rundt.

Det Sydfynske Øhav - en sejlerdestination i verdensklasse

Der findes et sted med plads til de store oplevelser - og plads til de små. Det Sydfynske Øhav - en sejlerdestination i verdensklasse med 55 øer og fem købstæder.

Det Sydfynske Øhav - gode dage i blåt og grønt

Et øhav med 55 øer - og alt det grønne uden om. Faaborg, Svendborg, Langeland, Ærø - og mere til