VisitFaaborg

Sydfynske Syrendage

Sydfynske Syrendage afvikles hvert år den 3. weekend i maj i købstaden Faaborg og området nord for byen. Åbne haver, kager med syren og middage med syrener. Sydfyn er lilla og dufter af syrener i midten af maj.

Sydfynske Syrendage | Syrenhegn midt i mark | VisitFaaborg
Sydfynske Syrendage | Syren med vanddråber | VisitFaaborg

Hvorfor Sydfynske Syrendage - en fynsk kulturarv? Holland har tulipanerne. Frankrig har lavendlerne. Vi på Sydfyn har syrenerne.

Fra midten af maj undergår det sydfynske landskab en nærmest magisk forvandling, når et net af lilla streger langs veje og marker, i haver og parker springer ud. Syrenerne vågner af sit vinterhi, og vi får lov til at nyde dem i fuld flor i nogle uger.

På siden Syrenland.dk kan du hente en masse inspiration til mad og drikke med syren, syrenens historie, kalender for arrangementer, litteraturliste og turforslag i Syrenland. 

De 10 turforslag i Syrenland, som bringer dig rundt til de steder i kommunen, hvor du finder flest syrenhegn, kan du også få på tryk. Brochuren kan du hente på turistbureauet i Faaborg, så du på din cykel, på en vandretur, i din bil eller på hesteryg kan opleve den særegne fynske kulturarv - syrenhegnene.

Flere steder i det sydfynske finder du åbne haver, hvor du mod et mindre beløb kan besøge private og måske finde inspiration.

De Japanske Haver har i forbindelse med Sydfynske Syrendage udstilling af blomsterdekorationer, hvor du kan se, hvordan syrenblomsten bruges i dekorationer med afsæt i japansk kultur. Du er velkommen til at benytte De Japanske Havers parkeringsplads som udgangspunkt for cykelture.

Grubbe Mølle holder "demonstrations-syrenhegn" lørdag den 15. maj fra kl. 13.00-16.00, hvor også den nye kaffeplet ved vindmøllen på Grubbe Mølle bliver indviet. Alle er velkomne.

Se også for åbne haver på Haveselskabets hjemmeside.

Tid til ture i Syrenland

Tag på cykeltur, vandretur, ridetur i Syrenland!

I områderne omkring landsbyerne Vester Hæsinge, Ny Stenderup, Sandholts Lyndelse, Brobyværk, Allerup og Vøjstrup finder du det ene kilometer syrenhegn efter det andet. Med brochuren "10 turforslag i Syrenland" er du godt klædt på til en cykeltur eller en tur i bil. Du kan også printe siden Vandretur langs de sydfynske syrenhegn til en dejlig naturoplevelse.

Syrenhegn og cykelturist | Sydfynske Syrendage | VisitFaaborg
Vandretur i Syrenland | Sydfynske Syrendage | VisitFaaborg

... smag på syrener - både for store og små ...

Nærfoto af lilla Syren | Sydfynske Syrendage | VisitFaaborg
Lille pige med syrener | Sydfynske Syrendage | VisitFaaborg

Flere og flere er begyndt at bruge syrener i mad og drikkevarer. Om det er en syrensnaps, en dessert med syren eller en kage, så leger både kokke, konditorer og private med smagen af syren i deres køkkener.

Naturligvis kan du også under Sydfynske Syrendage finde smagsoplevelser med syrener.

Det Blå Ishus på Torvet byder på syrenis. Hotel Færgegården har syrenweekendophold. Soze Kaffebar & Risteri tilbyder syrenkage til sin ristede kaffe, og bageriet Wendorff har kreeret en helt ny syrenkage til lejligheden.

Kunne du tænke dig at vide, hvordan man laver syrensnaps, er du også velkommen til at kontakte Faaborg Snapselaug. De hjælper gerne med opskrifter og idéer.

Mere information følger de næste dage på Smag på Syren i Syrenland :-)