Cykelferie

Foto: Jørn Ungstrup

... på vej eller i bakker med familie eller venner ... Nyd de sydfynske alper og udsigterne fra bakkerne. Tag en tur ud til øerne Lyø og Avernakø, der begge er meget velegnede til en dejlig cykelferie. Måske du vil spise din madpakke i et markhus ved Sinebjerg, du tilgår via link her.

... over bakker og dale - langs kysten og med færgen til øerne...

Sydfyn og øhavet er en drømmedestination for en aktiv ferie på cykel. Her kan I køre på opdagelse i et vidt forgrenet cykelterræn, der veksler mellem flade strækninger helt tæt på kysten og bakkede landeveje, der bugter sig mellem marker, skove, idylliske landsbyer og købstæder. Eller hvad med at tage cyklen med på øhop og mærke livet på de mange småøer.

Årets nyhed er Herregårdsruten, der fører dig rundt på hele Fyn, Langeland og Ærø forbi 40 slotte og herregårde samt mange kulturtilbud, vingårde m.m. Du kan læse mere om Herregårdsruten her.

Den 820 km lange Østersørute går bl.a. igennem Faaborg. Det vrimler med godt skiltede cykelruter og lokale forslag til cykelture. Cykelkort over kommunens 10 ruter, over Fyn og Danmark kan købes på turistbureauet.

Prøv kræfter med ’Den fynske bjergetape’ over Svanninge Bakker, der fører jer gennem ren landsbyidyl til storslåede udsigtspunkter ved bl.a. Dronningeudsigten nord for landsbyen Haastrup.

Du kan også ud fra Midtfyn og handelsbyen Ringe komme på flere cykelruter. Du kan tilgå siden med forslag her.

Flere mountainbike spor finder du på Sydfyn - bl.a. et i Svanninge Bakker og ét i Pipstorn Skov. På Midtfyn finder du "Sporet i Ringe", og ved Ibjerg i naturområdet Tarup-Davinde finder du et MTB spor.

 

... Østersøruten N8 - igennem smukke Faaborg...

Østersøruten | Cykelferie | Svanninge Kirke | Sydfyn | Syddanmark

En lille film om Faaborg!

Foto: Brian Schiødt Carlson

Brochure - 10 cykelture

Er du på ferie på Syd- og Midtfyn med Faaborg og øhavet som omdrejningspunkt, har du mulighed for at købe en brochure med 10 cykelruter, der fører dig igennem skove og landsbyer - over bakker og ud på øerne. Brochuren kan du købe i vores oplevelsesbooking ved et klik her - eller på turistbureauet i Faaborg.