VisitFaaborg
Egeskov | Renæssanceslot | Europas smukkest vandborg | VisitFaaborg

God ferie som gangbesværet

Er du kørestolsbruger eller gangbesværet med gangstativ eller rollator, kan det mange steder være lidt svært at komme rundt. Vi har på siden her samlet nogle af de steder, der egner sig bedst til gangbesværede - med ønsket om en rigtig god ferie!

Egeskov har en fantastisk park og spændende veteranmuseer, der i dén grad er et besøg værd. Som kørestolsbruger kan du desværre ikke besøge selve slottet pga. de mange trapper, men resten af slotsområdet kan varmt anbefales. Elscootere kan lejes for kr. 50,-, og kørestol kan lånes gratis (2 stk.).

Stien ’Langelinie’ går langs vandet fra Faaborg Havnebad og ud til Klinten strand. Lokale borgere har lavet guiden "Langelinie - en unik og betagende oplevelse året rundt i mere end 100 år", hvor du kan læse om de store kulturhistoriske interesser, strækningen byder på. Guiden kan hentes på Faaborg Turistbureau via elevator. Indgang: Glasdøren til venstre for hovedtrappen til bureauet.

Klinten Strand ved Danland Feriecenter Klinten har en sliske, hvor du som kørestolsbruger kan køre i vandet til en dejlig dukkert. Ved Danland Feriecenter Klinten er der p-plads til din bil.

Faaborg Kirke, Helligåndskirken, kan du med hjælp komme ind og rundt i. Ved døren er der et trin, så en hjælper skal åbne døren og hjælpe dig over trinnet. Kirken som sådan er en gammel klosterkirke, hvor der frem til september er en udstilling af Jim Lyngvilds flotte gengivelser af historier fra Biblen.

Ø-færgen har elevator, så du kan komme op i opholdsrummet under overfarten. De høje trin ud til dækket gør, at du ikke kan komme derud, men nyde en kop kaffe eller øl / vand fra automaten i opholdsrummet.

... og du kan klikke dig videre til flere oplysninger her...

Besøg på tre øhavsperler

Faaborg III, som er Ø-færgen, der sejler til øerne Lyø og Avernakø, er der ombord en elevator, så man kan komme op i opholdsrummet under overfarten. Lillebjørn, som er båden til Bjørnø, kan man køre ombord på. Billetter til Bjørnø køber man ved båden på dagen (der kan ikke forudbestilles). Billetter til Ø-færgen anbefaler vi, du køber online inden afgang. På alle tre øer er der asfalterede veje, som man kan komme rundt med kørestol og rollator, og på alle tre øer er der på havnene toiletter for gangbesværede..

Lyø by

Lyø

Og byen med de fem gadekær...

solopgang avernakø

Avernakø

Øen til cykelferie...

bjørnø hytte

Bjørnø

Bilfri hygge...

Ø-færgen

Ø-færge

Billetter til Lyø og Avernakø

Natur og købstad

Faaborgs gamle bykerne kan være en prøvelse at komme rundt i med rollator og rullestol, da mange af de små gader og Torvet er belagte med toppede brosten. I Mellemgade, Vestergade og Østergade kan man til butikkerne komme rundt på flisebelægning. Hvorimod mange grusstier er fine at køre på - som turen fra Faaborg til Lucienhøj langs veterantogets banelegeme, området ved Faaborg Miniby og stien rundt om Sundsøen. Udsigtspunktet Lucienhøj ved Pipstorn Skov bør man dog tage i bil fra eks. Faaborg, da stien fra Lucienhøj trinbræt og op til udsigtspunktet er stejl og med græs.

Overnatning, bespisning og info

En tur om Faaborg Havn, der tit gæstes af flotte sejlskibe, er også en mulighed. Her ligger bl.a. Faaborg Røgeri Café, hvor man kan spise sin frokost eller aftensmad - og når myndighederne igen tillader det - se veteranbiler hver onsdag fra kl. 18.00 til 21.00. Overnatningen kunne være på det skønne Brobyværk Kro på Midtfyn, Askeris Bed and Breakfast eller Danland. Har du brug for et toilet i centrum af Faaborg, finder du ét i stueetagen ved Faaborg Turistbureau. Der er adgang fra kl. 10 til 16 på hverdage og 10 til 13 på lørdage.

Liste
Kort

Er du vandhund...

... eller kan du bare godt lidt at tage en svømmetur enten i en svømmehal eller i det salte hav, kan du besøge både Forum Faaborg Svømmehal og Faaborg Havnebad, som begge er handicapvenlige.

Forum Faaborg - svømmehallen
Forum Faaborg - svømmehallen
Faaborg Havnebad
Faaborg Havnebad

... rigtig god ferie i det sydfynske!