God ferie som gangbesværet

Foto: Egeskov

Er du kørestolsbruger eller gangbesværet med gangstativ eller rollator, kan det mange steder være lidt svært at komme rundt. Vi har på siden her samlet nogle af de steder, der egner sig bedst til gangbesværede bl.a. udinaturen.dk / alle ud i naturen - med ønsket om en rigtig god ferie!

Egeskov har en fantastisk park og spændende veteranmuseer, der i dén grad er et besøg værd. Som kørestolsbruger kan du desværre ikke besøge selve slottet pga. de mange trapper, men resten af slotsområdet kan varmt anbefales. Elscootere kan lejes for kr. 50,-, og kørestol kan lånes gratis (2 stk.).

Stien ’Langelinie’ går langs vandet fra Faaborg Havnebad og ud til Klinten strand. Lokale borgere har lavet guiden "Langelinie - en unik og betagende oplevelse året rundt i mere end 100 år", hvor du kan læse om de store kulturhistoriske interesser, strækningen byder på. Guiden kan hentes på Faaborg Turistbureau via elevator. Indgang: Glasdøren til venstre for hovedtrappen til bureauet.

Klinten Strand ved Danland Feriecenter Klinten har en sliske, hvor du som kørestolsbruger kan køre i vandet til en dejlig dukkert. Ved Danland Feriecenter Klinten er der p-plads til din bil.

Faaborg Kirke, Helligåndskirken, er under renovering og åbner først igen ultimo oktober 2021. Du kan med hjælp komme ind og rundt i kirken. Ved døren er der et trin, så en hjælper skal åbne døren og hjælpe dig over trinnet. Kirken er en gammel klosterkirke, og man kan på nordsiden se afmærkninger i murværket, hvor klostret har ligget.

Ø-færgen har elevator, så du kan komme op i opholdsrummet under overfarten. De høje trin ud til dækket gør, at du ikke kan komme derud, men nyde en kop kaffe eller øl / vand fra automaten i opholdsrummet.

... og du kan klikke dig videre til flere oplysninger her...

Besøg på tre øhavsperler

På Faaborg III, som er Ø-færgen, der sejler til øerne Lyø og Avernakø, er der en elevator, så man kan komme op i opholdsrummet under overfarten. På Lillebjørn, som er båden til Bjørnø, kan man køre ombord. Billetter til Bjørnø køber man ved båden på dagen (de kan ikke forudbestilles). Billetter til Ø-færgen skal du på forhånd have købt enten online her, pr. telefon 72 53 18 00 eller på Ø-færgens kontor på havnen.

På alle tre øer er der asfalterede veje, så man kan komme rundt med kørestol og rollator. Der er ligeledes toiletter for gangbesværede på havnen på alle tre øer.

Lyø by

Lyø

Og byen med de fem gadekær...

solopgang avernakø

Avernakø

Øen til cykelferie...

bjørnø hytte

Bjørnø

Bilfri hygge...

Ø-færgen

Ø-færge

Billetter til Lyø og Avernakø

Natur og købstad

Faaborgs gamle bykerne kan det være en prøvelse at komme rundt med rollator og rullestol, da mange af de små gader og byens torv er belagte med toppede brosten. I Mellemgade, Vestergade og Østergade kan man dog komme til butikkerne på en nyere og flad flisebelægning.

Vil man ud i naturen, findes der lige omkring Faaborg mange fine grusstier, som er gode at bevæge sig rundt på med rollator eller kørestol. Blandt andet turen fra Faaborg til Lucienhøj Trinbræt langs veterantogets banelegeme, området ved Faaborg Miniby og stien rundt om Sundsøen. Udsigtspunktet Lucienhøj ved Pipstorn Skov når du via en sløjfe ind i skoven fra gangstien Faaborg-Lucienhøj.

Overnatning, bespisning og info

En tur om Faaborg Havn, der tit gæstes af flotte sejlskibe, er også en mulighed. Her ligger bl.a. Faaborg Røgeri Café, hvor man kan spise sin frokost eller aftensmad og se veteranbiler hver onsdag fra kl. 18.00 til 21.00. Røgericaféen åbner hvert år til påske og lukker i oktober.

Overnatningen kunne være på det skønne Brobyværk Kro på Midtfyn eller Danland Feriecenter Klinten ved Faaborgs bystrand, Klinten Strand.

Har du brug for et toilet i centrum af Faaborg, finder du ét i stueetagen ved Faaborg Turistbureau, Torvet 19. Der er adgang fra kl. 10 til 16 på hverdage.

Liste
Kort
Det Hvide Pakhus
Foto: Faaborg Turistbureau

Det Hvide Pakhus

Om Det Hvide Pakhus - Velkommen til havnen i Faaborg hvor det historiske og rustikke Hvide Pakhus ligger. Pakhuset vil danne en flot ramme om bl.a. kunstudstillinger,
musikaftener og andre spændende ar...

Læs mere
Faaborg Røgeri Café
Foto: Faaborg Turistbureau

Faaborg Røgeri Café

Nyrøget fisk hver dag, fra eget Røgeri! SPIS HER - ELLER TAG MED HJEM

Faaborg Røgeri Café er beliggende ved havnekajen, Vestkaj 3, på Faaborg Havn.

Vi er en lokal og kvalitetsbevidst virksomhed, med...

Læs mere
Skovtrolden
Foto: Faaborg Turistbureau

Skovtrolden

Skovtrolden er et hyggeligt bjælkehus, midt i den smukke natur omkring Svanninge Bakker, hvor der serveres is og lette retter for hele familien

Læs mere
Brobyværk Kro
Foto: Brobyværk Kro

Brobyværk Kro

Brobyværk Kro er centralt og idyllisk beliggende 20 km fra Odense. Stedet emmer af autentisk kro i nutidig udvikling med nærværende og uformelt værtskab.

Læs mere
Danland, Feriecenter Klinten
Foto: Faaborg Turistbureau

Danland, Feriecenter Klinten

Danland Faaborg, feriecenter Klinten, ligger for foden af de fynske alper med en uforstyrret udsigt ud over Det Sydfynske Øhav. Der er blot 10 minutters gang til Faaborg Centrum, med de charmerende, g...

Læs mere
Faaborg Turistbureau / VisitFaaborg
Foto: Bent Hansen

Faaborg Turistbureau / VisitFaaborg

Vi hjælper med at skræddersy dit ferieeventyr!

Læs mere

Er du vandhund...

... eller kan du bare godt lidt at tage en svømmetur enten i en svømmehal eller i det salte hav, kan du besøge både Forum Faaborg Svømmehal, Faaborgs bystrand, Klinten Strand, og Faaborg Havnebad, som alle tre er handicapvenlige.

Forum Faaborg - svømmehallen
Forum Faaborg - svømmehallen
Faaborg Havnebad
Faaborg Havnebad

... rigtig god ferie i det sydfynske!