skip_to_main_content
Logo VisitFaaborg

Faaborg Museum

TOTALOPLEVELSE SIDEN 1915
Faaborg Museum er et totalkunstværk med maleri, skulptur, arkitektur og møbelkunst - og samspillet er usædvanligt. Den smukke bygning byder på mønstrede mosaikgulve, vægge i skønne farver, søjler og et mylder af gange og rum. Tilsammen skaber det en totaloplevelse, som er svær ikke at blive fascineret af. Det samme gælder museets historie, som også er ud over det sædvanlige.

EN GAVMILD MAND OG DE FYNSKE MALERE
Konservesfabrikant Mads Rasmussens hjerte bankede for kunsten, og han var et samlingspunkt for de fynske malere. Faaborg Museum var et fælles projekt, og mens kunstmæcenen finansierede værkerne, stod kunstnerne for at udvælge, hvilke der skulle indgå i samlingen. Dette tætte samarbejde mellem kunstnerne og museet er helt unikt - og kunstnerne stod da også selv for at hænge billederne op i Carl Petersens museumsbygning, da den stod klar til indvielse 6.juni 1915. Det blev en tæt og farvestærk ophængning.

FAABORG MUSEUM ER EN ARKITEKTONISK PERLE...
Ambitionerne og visionerne var store, og Mads Rasmussen og kunstnerne indledte et samarbejde med arkitekten Carl Petersen. Dette samarbejde resulterede i en smuk museumsbygning, der i dag tiltrækker sig international opmærksomhed og er et af de vigtigste bygningsværker inden for dansk klassicisme.

...OG FAABORGSTOLEN ER ET HOVEDVÆRK I MØBELKUNSTEN
Carl Petersen fik arkitekt Kaare Klint til at hjælpe sig med at tegne møbler til museet, og Faaborgstolen, der blev skabt til Faaborg Museum, er i dag et hovedværk i dansk møbelkunst. Den er stadig i produktion og er et forbillede for mange møbelarkitekter.

NÅR KUN DET BEDSTE ER GODT NOK
Arkitekt, designer og bogtrykker Knud V.Engelhardt designede i 1916 museets elegante logo, der har Faaborgs gamle bysegl som sit omdrejningspunkt. Han stod også bag de elegante messingskilte med værknumre, der er monteret på rammerne.

KOM TÆT PÅ DE FYNSKE MALERE - OG SPÆNDENDE SÆRUDSTILLINGER
De fynske malere hænger uløseligt sammen med Faaborg Museum som Peter Hansen, Johannes Larsen, Alhed Larsen, Fritz Syberg, Anna Syberg og mange flere var med til at skabe samlingen, og også Kai Nielsens skulpturer fandt vej hertil. Hans portrætstatue af Mads Rasmussen er tegnet særligt til museet, og sammen med fynboernes værker er hans skulpturer en del af den faste udstilling i Carl Petersens smukke bygning. Herudover vises der særudstillinger i Mads Rasmussens lejlighed og i Niels Frithiof Truelsens tilbygning til museet.

KOM OG BESØG OS - OG TAG BØRNENE MED
Hos os kan børnene komme på kunstskattejagt, og der er mange ting at gå på opdagelse i for både store og små. Ud over malerier, tegninger og skulpturer, er der labyrinterne i de flotte gulves mosaikker, de mange gange og rum, den hyggelige café og vores dejlige have, der er åben i sommerhalvåret.

Sommeromvisninger
Alle onsdage og søndage i juli og august kl. 11 kan du få en introduktion til Faaborg Museum og de aktuelle udstillinger. Det er gratis at deltage, når entréen er betalt

Åbningstider
01. september – 30. juni: Tirsdag – Søndag 11 – 16
01. juli – 31. august: Tirsdag – Søndag 10 – 17
Mandag lukket

I vinter- og efterårsferien (uge 7 og uge 42) samt 2. påskedag og 2. pinsedag har museet åbent om mandagen.

Priser
Voksne 90 kr.
Studerende 50 kr.
Børn og unge under 18 år gratis
Gruppe på min. 10. pers. 70 kr.