Gå til indhold

Vandreferie

Foto: Knud Mortensen, Naturturisme

Med sine 220 km. er Øhavsstien en af Danmarks længste vandrestier. Den snor og bugter sig gennem et enestående kulturlandskab med flotte naturområder, velbevarede slotte og herregårde, landsbyer og købstæder. Tilbud om gratis bagagetransport fra 15. juni - 15. september 2021 - bestil her.

... at kunne vandre i et istidslandskab med bakker, dybe dale og store skove...

Øhavsstien løber både langs kysten og op i bakkelandskabet, hvor de forskellige udsigter over Øhavet er højdepunkter på turen.

Øhavsstien er tilgængelig året rundt, uanset om I er til en rask travetur på et par timer, en miniferie med bagagetransport eller en hel uges vandring med rygsæk.

Foto: Daniel Villadsen

Mange steder på Øhavsstien er udsigten fantastisk. Her er det vue til landsbyen Svanninge og Det Sydfynske Øhav.

Orienteringsløb Svanninge Bakker
Foto: Daniel Villadsen

Svanninge Bakker er også kendt som De Sydfynske Alper - gode til en kaffepause, vandring, mountainbike, ridning og motionsløb.

Låge til Lerbjerg Svanninge Bjerge
Foto: Brian Schiødt Carlson

Svanninge Bjerge er området øst for Odensevej, set fra Faaborg. Fra Lerbjerg har du en dejlig udsigt ud over øhavet og Sydfyn.

Kløverstierne fra Svanninge
Foto: Brian Schiødt Carlson

Kløverstierne i Svanninge landsby fanger du ved kirken. Der er fire vandrestier på forskellige længder, hvoraf den ene går op i Svanninge Bakker og Faaborg Golfbane.

Ibjerg sø Tarup Davinde Find vej skilt
Foto: Brian Schiødt Carlson

Naturområdet Tarup-Davinde er ikke kun til vandring, men også fiskeri, badning, overnatning, bål hygge, padle kajak og meget mere.

Gravplads Pipstorn Skov
Foto: Brian Schiødt Carlson

I mere end 4000 år har der været gravplads i Pipstorn. Nu finder du udover stensætningerne også vandre- og MTB stier, shelters, legeplads, smuk udsigt fra Lucienhøj med borde-bænke-sæt m.m.

Share Your Wonders: