Gå til indhold
Logo VisitFaaborg
©  Foto:

Vandets Veje

Øhavsmuseet åbner Danmarks første børne-vandrerute med vandbane

Nu kan du tage ungerne på et magisk eventyr i naturen med start ved Kaleko Mølle, hvor I vil lytteposter kan høre små sjove fortællinger om vandets betydning for os alle sammen til alle tider. ”Ved du godt, at det vand, du drikker, har dinosaurerne tisset i?” lyder den kække kommentar fra pigen Siv til vennen Ask. Siv og Ask er hovedpersonerne i de 9 fortællinger, der leder de små eventyrere gennem eksperimenter ved vandbanen og videre til de 2 børnevenlige vandreruter. 

Vandets Veje åbner 4. december2021

Lørdag den 4. december søsætter Øhavsmuseet de nye aktiviteter, der alle har vandet som tema og kan bruges lige, når man har lyst. Ved den charmerende Kaleko Mølle går opdagelsesrejsen først rundt til de udendørs lytteposter, hvor man kan kaste sig ud i at skabe vandkraft, og så sluttes eventyret af med en af vandreruterne på 2 km og 5 km, der er en frisk tur til Sundet eller Øhavet.

Faaborg får ny skiltet vandrerute – i børnehøjde

“Børn er vilde med vand og nysgerrige på, hvordan ting virker. Derfor har vi udviklet Vandets Veje, så de kan udfolde sig gennem både leg, bevægelse og viden. Samtidig er det en alletiders måde for forældre og bedsteforældre at få en fælles oplevelse med ungerne i det fri,” fortæller museumsinspektør Tissel Lund-Jacobsen. “Ofte er vandreruter lavet med fokus på voksne, men vi har ønsket at skabe et univers med historier i børnehøjde og korte, skiltede ruter, som små ben nemt kan klare. Vi har også lavet et piktogram til Vandets Veje, som kan fange opmærksomheden hos de mindste.” 

Program for åbningen

Sæt kryds ved lørdag den 4. december kl. 13 på Kaleko Mølle, og vær med til at indvie de nye vandreruter, vandbanen og lytteposterne. Ud over åbningstalen venter et par glade Øhavsnisser med gratis kaffe, varm hyldebærsaft og pebernødder. Det hele foregår i det fri, så tag godt med tøj på.

Vandets Veje er skabt med støtte fra Nordea-fonden. Spørgsmål til Vandets Veje kan rettes til Tissel Lund-Jacobsen på tlj@ohavsmuseet.dk eller tlf. 2075 2939.