©  Foto:

Lejrskolen Lærkedal

Nord for Broby, ligger Naturstyrelsens arealer Lærkedal. I et fantastisk smukt naturområde ligger lejrskolen Lærkedal, der i dag drives af Trente Mølle.

Stedet er ideelt for lejrskoler, der ønsker at være sig selv, og have masse af natur omkring sig. I områdets lille sø, vrimler det med fisk og der er fangstgaranti, når naturvejlederne fra Trente Mølle rykker ud og laver den helt store fiskekonkurrence.  Men her er selvfølgelig også mange andre muligheder for naturvejledning.

Der er blevet etableret et storshelter med bålplads og med udkig til søen. Her kan op til to skoleklasser overnatte, og her kan laves bål inde i shelteret, så man kan holde varmen og lave mad eller måske snobrød om aftenen. Ved siden af storshelteret er der etableret et mindre shelter, hvor lærere eller forældre kan overnatte.

Ned mod søen er der etableret et stort madpakkehus med bålsted og i umiddelbar tilknytning hertil to mindre simple toiletter med tanktømning. Begge toiletter er indrettet til handicappede.

På det gamle blokhus er tag og facade blevet renoveret, den bygning indeholder køkken, toilet og værelse. Blokhuset vil kunne fungere som back-up for uforudsete hændelser og give en tryghed for pædagoger og lærere, der måske prøver overnatning med yngre børn for første gang.

Der vil blive etableret udekøkken ved blokhuset, ligesom der er etableret faste bålsteder, og borde/bænke. Ved søen er der anlagt en bro, så man bedre kan opleve og formidle søens plante- og dyreliv.

Trente Mølle har udarbejdet nyt undervisningsmateriale, ligesom der er købt ind til en mindre grejbank i form af fangstnet, sorteringsbakker, indsamlingsglas m.m. til brug for naturformidling på stedet.

Naturstyrelsen har samtidig etableret en ny gulmarkeret vandrerute på ca. 2 km. Følger man ruten kommer man godt rundt i landskabet. Fra det markante Synebjerg (82 m.o.h) er der en næsten 360 graders udsigt over Fyn.

Skoler. Institutioner og foreninger har fortrinsret til at booke shelterne og det gamle bjælkehus. Bookingerne skal ske via Trente Mølle Naturskole, som også kan tilbyde naturformidling på stedet. Når man booker stedet booker man både shelter og bjælkehus.

Der er fri adgang for alle til de øvrige faciliteter, herunder madpakkehus, toiletter og bro i søen samt mountainbike-spor og disc-golfbanen.
Banen er en 9-hullers disc golfbane etableret i samarbejde med Aktive Ældre i Broby, Naturstyrelsen og Trente Mølle.
Udstyr til at spille på banen følger med når man lejer stedet.