Syrenland midt i maj

Foto: Daniel Villadsen

De sydfynske syrener blomstrer hvert år ca. medio maj i området nord for Faaborg. Syrenerne fejres gerne med diverse arrangementer i løbet af maj, og du kan se meget mere på siden Syrenland.dk, som løbende opdateres hen over foråret.

Vi glæder os hvert år, til Sydfyn bliver lilla!

Tid til ture i Syrenland

I områderne omkring landsbyerne Vester Hæsinge, Ny Stenderup, Sandholts Lyndelse, Brobyværk, Allerup og Vøjstrup finder du det ene kilometer syrenhegn efter det andet. Med brochuren "10 turforslag i Syrenland" er du godt klædt på til en cykeltur eller en tur i bil. Du kan også printe siden Vandretur langs de sydfynske syrenhegn til en dejlig naturoplevelse.

Du kan i landskabet også finde fire udvalgte Syren Hot Spots, hvor du får ekstra meget syren. De fire spots finder du plus meget andet også på Syrenland.dk her.

Har du lyst til at tage en tur ud i Syrenlandet, kan du her under booke pladser og se tilbud på arrangementer medio maj:

Hvorfor Sydfynske Syrendage - Syrenlandet midt i maj...

Sydfynske Syrendage | Syrenhegn midt i mark | VisitFaaborg
Foto: Lars Skaaning
Sydfynske Syrendage | Syren med vanddråber | VisitFaaborg
Foto: Lars Skaaning

Hvorfor Sydfynske Syrendage - en fynsk kulturarv? Holland har tulipanerne. Frankrig har lavendlerne. Vi på Sydfyn har syrenerne.

Fra midten af maj undergår det sydfynske landskab en nærmest magisk forvandling, når et net af lilla streger langs veje og marker, i haver og parker springer ud. Syrenerne vågner af sit vinterhi, og vi får lov til at nyde dem i fuld flor i nogle uger.

På siden Syrenland.dk kan du hente en masse inspiration til mad og drikke med syren, syrenens historie, kalender for arrangementer, litteraturliste og turforslag i Syrenland.

De 10 turforslag i Syrenland, som bringer dig rundt til de steder i kommunen, hvor du finder flest syrenhegn, kan du også få på tryk. Brochuren kan du hente på turistbureauet i Faaborg, så du på din cykel, på en vandretur, i din bil eller på hesteryg kan opleve den særegne fynske kulturarv - syrenhegnene.

For andre arrangementer medio maj, når syrenerne blomstrer, kan du besøge vores side med begivenheder, du tilgår via linket her. Siden opdateres løbende hen over foråret.

For åbne private haver kan du tilgå Haveselskabets hjemmeside.

Syrenhegn og cykelturist | Sydfynske Syrendage | VisitFaaborg
Foto: Daniel Villadsen
Vandretur i Syrenland | Sydfynske Syrendage | VisitFaaborg
Foto: Mads Sletbjerg

Riderute Sydfyn holder åbent året rundt, og du køber ridekort på siden her. Hvis du vil vandre med udsigt til syrenhegn på Øhavsstien, kan du med fordel besøge siden ohavsstien.dk for gode råd til vandring - også med børn.

Tag på fototur og find de tre syrenhotspots opstillet i landskabet med tre af de bedste steder med syrener. Et lilla skilt markerer stedet - og del gerne med #sydfynskesyrendage på de sociale medier ;-)

... smag på syrener - både for store og små ...

Nærfoto af lilla Syren | Sydfynske Syrendage | VisitFaaborg
Foto: Lars Skaaning
Lille pige med syrener | Sydfynske Syrendage | VisitFaaborg
Foto: Christian Streich

Flere og flere er begyndt at bruge syrener i mad og drikkevarer. Om det er en syrensnaps, en dessert med syren eller en kage, så leger både kokke, konditorer og private med smagen af syren i deres køkkener.

Også under Sydfynske Syrendage fandt du i år smagsoplevelser med syrener. Samme steder har mange delikatesser hen over sommeren.

Det Blå Ishus på Torvet byder på syrenis. Bageriet Wendorff laver det ene kunstværk i kage efter det andet - bl.a. en syrenkage.

Kunne du tænke dig at vide, hvordan man laver syrensnaps, er du velkommen til at kontakte Faaborg Snapselaug. De hjælper gerne med opskrifter og idéer - også til andre former for snapse.

Her kan du spise, sove og tage på ture i det sydfynske forår...