Mountainbike i Svanninge Bakker
Cykle, vandre, ride ... fiske

Frisk luft ...

Med sine 220 km. er Øhavsstien én af Danmarks længste vandrestier. Den snor og bugter sig gennem et enestående kulturlandskab med flotte naturområder, velbevarede slotte og herregårde, landsbyer og købstæder. Du kan tilgå Øhavssti kort 1 her.

Øhavsstien løber både langs kysten og op i bakkelandskabet Svanninge Bakker og Svanninge Bjerge, hvor de forskellige udsigter over Øhavet er højdepunkter på turen.

Øhavsstien er tilgængelig året rundt, uanset om I er til en rask travetur på et par timer, en miniferie og pakkerejser med bagagetransport eller en hel uges vandring med rygsæk.

Den sydfynske luft nydes med udsigt - og gerne i bevægelse

Fyn og øerne bliver kaldt Bike Island - én af Nordeuropas bedste cykeldestinationer. Det Sydfynske Øhav er en del af de 1200 kilometer skiltede cykelstier, som er en international anderkendt cykeldestination.

Hvis dækket punkterer, er hjælpen altid tæt på. I Det Sydfynske Øhav har vi udviklet et lokalt servicekoncept, hvor cyklister kan få en tår vand og få punktet eller lappet cyklen. Kig efter Bike Friends røde klistermærke hos den lokale købmand, café eller overnatningssted.

N8 / Østersøruten er en 820 kilometer lang cykelrute, der løber gennem Sønderjylland, Fyn og øerne samt Lolland, Falster og Møn.

Ruten følger cykelvenlig vej, og ensartet skiltning med de små blå cykelskilte og et rødt ottetal gør det nemt at finde vej.

Ruten kan selvfølgelig opdeles i mindre ture og suppleres med lokale afstikkere - som de små øer i øhavet.

Søger du pakkerejser til din cykelferie, kan du besøge www.biketoursfyn.dk.

Foto: Jørn Ungstrup
Foto: Daniel Villadsen
Foto: Øhavsmuseet/ Ard Joungsma
Foto: Sven Storm
Foto: Daniel Villadsen

Golfferie...

... i det fynske på én af Danmarks smukkest beliggende golfbaner...

Foto: Jørn Ungstrup