skip_to_main_content
Logo VisitFaaborg

Fyn og øerne bliver kaldt Bike Island - én af Nordeuropas bedste cykeldestinationer. Det Sydfynske Øhav er en del af de 1200 kilometer skiltede cykelstier, som er en international anderkendt cykeldestination.

Hvis dækket punkterer, er hjælpen altid tæt på. I Det Sydfynske Øhav har vi udviklet et lokalt servicekoncept, hvor cyklister kan få en tår vand og få punktet eller lappet cyklen. Kig efter Bike Friends røde klistermærke hos den lokale købmand, café eller overnatningssted.

N8 / Østersøruten er en 820 kilometer lang cykelrute, der løber gennem Sønderjylland, Fyn og øerne samt Lolland, Falster og Møn.

Ruten følger cykelvenlig vej, og ensartet skiltning med de små blå cykelskilte og et rødt ottetal gør det nemt at finde vej.

Ruten kan selvfølgelig opdeles i mindre ture og suppleres med lokale afstikkere - som de små øer i øhavet.

Søger du pakkerejser til din cykelferie, kan du besøge www.biketoursfyn.dk.

Øhavsperlen Avernakø | Cykelferie | Denmark
Svanninge Bakker MTB vue til øhavet

The Big Five - på Sydfyn..

... hvis du vil samle på store naturoplevelser.

The Big Five | Naturoplevelser i verdensklasse | VisitFaaborg

Turridning og lystfiskeri

Riderute Sydfyn ligger med sine 75 km. hen over Sydfyn på en afmærket ridesti - igennem skove, over bakker og herregårdslandskaber. Det kræver køb af ridekort at bruge stien til hest, og det kan du købe på riderutesydfyn.dk. Er du mere til lystfiskeri, ligger ét af Danmarks bedste fiskevande for havørred, Det Sydfynske Øhav, lige syd for Svanninge Bakker og Faaborg - med øhavsperlerne Lyø og Avernakø, som bærer nogle af de bedste fiskespots...

Lystfiskeri Havørred eldorado Avernakø

Golfferie...

... i det fynske på én af Danmarks smukkest beliggende golfbaner...