Gå til indhold
Logo VisitFaaborg

Vandsport i Øhavet

Foto: Lasse Skov - Øhavsmuseet

Er du til aktivferie på vandet, har du i området syd for Faaborg flere muligheder for at dyrke din vandsport. SUP, kajakker og hobie-kajakker kan lejes flere steder til ture i Det Sydfynske Øhav. Eller hvad med en tur i en glaskano - på guidet tur hen over sommeren med Øhavsmuseet?

Foto: Daniel Villadsen
Foto: Daniel Villadsen

Ikke langt fra Faaborg Havnebad ligger Faaborg Havn, hvor du kan tage færgerne til Lyø/Avernakø og Ærø. Længere henne på havnen går båden Lillebjørn til Bjørnø.

Faaborg Havnebad er åbent året rundt og ligger i forlængelse af Faaborg Kajakhavn, hvor du nemt kan isætte og trække din kajak på land.

Du kan også ilægge din kajak fra havnebadet, som er åben året rundt for de badende gæster.

På græsplænen ved havnebadet er der om sommeren opstillet hængekøjer til afslapning, og kaffe kan købes fra en campingvogn.

Der er kun få hundrede meter op til Faaborg Torv og den gamle bydel, hvor du finder gågader, restauranter, caféer og museer.

Kajak, glaskano og SUP!

Du har flere muligheder mht. leje af udstyr til en ferie med vandsport, hvis du ikke selv har eller er kommet af sted uden kajak og SUP board - og lige får lyst til en tur i Det Sydfynske Øhav! Ved Faaborg Havnebad står der en Kayakomat, hvor du kan leje udstyr og kajakker bl.a. via linket her. Andre muligheder for leje af kajakker og SUP boards har du ved et klik på billederne herunder.

Eller hvad med en tur i glaskano om sommeren i regi af Øhavsmuseet. Turene er guidet og købes på Øhavsmuseets hjemmeside, du kan tilgå via billedet med glaskajak eller linket her.

Nyd Helnæsbugten og Outdoor Sydfyn

Vil du hellere træde pedaler i stedet for at padle med en pagaj, kan du ved Bøjden på Bønnelundgård leje Hobie kajakkker. Tag en tur i Helnæsbugten og nyd den fantastiske natur. Bønnelundgård har også motorbåde.

Sporteventen Outdoor Sydfyn har flere arrangementer hen over foråret og sommeren omkring Faaborg. Du kan se mere via linket her, hvor du også kan tilmelde dig de forskellige sportevents.

Svelmø - bedst til kite-surfing!

Flere og flere kite-surfere finder vej til Sydfyn og Det Sydfynske Øhav. Steder som Bøjden Nor, men i særdeleshed området ved Svelmø, benyttes flittigt af kite-surfere året rundt.

Igennem Fyns Surfskole, nogle få kilometer fra Faaborg, kan du leje udstyr og bestille kurser "Lær at Kitesurfe på Fyn". De kommer til dig ved din ferie i eller i omegnen af Faaborg.

Foto: Jørn Ungstrup

Share Your Wonders on: