Gå til indhold
Logo VisitFaaborg
©  Foto:

Galleri Skitsehandlen

Skitsehandlen er et udstillingssted og webshop for kunstnernes skitser, studier og tegninger. Kunsthistoriker Theis Vallø Madsen stiftede Skitsehandlen i 2017, og året efter åbnede Skitsehandlen som udstillingssted i Faaborg. Find skitsehandlen ved Torvet i Faaborg, hvor vi har plads til særudstillinger, arrangementer, foredrag og - ikke mindst - flere skitser fra ældre og nye kunstnere.

Skitsehandlens webshop bliver løbende opdateret med nye skitser, efterhånden som de bliver efterset, beskrevet og fotograferet.

Ældre skitser og tegninger bliver efterset af en papirkonservator, indrammet med syrefrit materiale og i rammer af høj kvalitet. Særligt bevaringsværdige skitser og tegninger kan også leveres i rammer med museumsglas. Læs mere om indramningen her.

Det kræver nemlig stor omhu at bevare skitsens spontanitet! Hver skitse findes kun i ét eksemplar, og derfor sætter vi stor ære i at levere værkerne i bedst mulige stand.

Nuværende udstilling: Martin Bigum Palettegninger (1. oktober - 26. november 2022)

Malerpaletten er et værktøj, men den kan også blive et lille værk. Den danske billedkunstner Martin Bigum bruger engangstallerkener som paletter, når han maler. Når paletten er brugt, smider han den over i hjørnet i sit atelier. Men nogle gange ser han et motiv i de tilfældige farveblandinger på engangspaletten. Så vender han penslen om og ridser en tegning i den resterende maling. Over årene er det blevet til en større serie runde værker – palettegninger – som nu bliver udstillet i Skitsehandlen på Sydfyn.

Share Your Wonders on: