De følgende tre dage tilbragte H. C. Andersen mest muligt tid med Riborg Voigt. Sammen med andre unge fra byens borgerskab sejlede de med købmand Voigts båd til Dyreborg, besøgte stedlige herregårde, var til bal og gik ture i købmandsgårdens have, før digter Andersen rejste videre den 9. august.
Efteråret samme år mødes de to igen i København, dels i det hjem hvor døtre af købmand Ploug - også fra Faaborg - var indlogeret på en visit i hovedstaden, og dels hos Riborgs bror Christian Voigt. Den sidste aften, inden Riborg returnerer til Faaborg, mødes de i Det Kongelige Teater, og Andersen stiller sig klar ved trappen udenfor for at sige farvel. H. C. Andersen havde forinden overbragt Riborg et brev, og den morgen, hvor Riborg, hendes far og søster rejser tilbage til Faaborg, giver Christian Voigt Andersen et lille brev fra Riborg med ordene:
"Lev vel, lev vel! Gid Christian snart kan sige mig, at De er rolig og fornøjet som før. Med inderligt venskab, Riborg."
Året efter, den 27. april 1831, bliver Riborg gift med sin forlovede Poul Bøvring, søn af byens apoteker. Andersen og Riborg så hinanden igen en enkelt gang, og det var i 1843 på herregården Holstenshuus ved en folkefest.