En rejse til Det Sydfynske Øhav er en rejse ind i et levende stykke vandkantsdanmark 365 dage om året.

Det Sydfynske Øhav går i hjertet på én. Få steder i landet er så smukt, og intet andet sted fortæller historien om øriget Danmark bedre.

Det Sydfynske Øhav er verdens største oversvømmede istidslandskab.

Landskabet druknede i stenalderen, og her skabtes det unikke natur- og bakkelandskab, der findes på de i alt 55 øer, småøer og holme.

Geopark Det Sydfynske Øhav arbejder bl.a. for at få øhavet certificeret som UNESCO Global Geopark. For oplevelser i og ved øhavet kan du downloade app'en for Geopark Det Sydfynske Øhav.

Det helt nye Øhavsmuseum Faaborg åbner i påsken 2021, og her kan du lære meget mere om tilblivelsen af de bakker, der ligger nord for Faaborg og det øhav, der ligger syd for købstaden.

Du kan, før alle andre, besøge forløberen for det nye Øhavsmuseum - et besøgscenter - den 9. oktober 2020, hvis du er medlem af Øhavsmuseets nye Klub Ø. Besøgscenteret vil være åbent bl.a. med aktiviteter for børn hen over efterårsferien 2020.

Det er nemt at blive bjergtaget på en bakketop på Sydfyn.

Igen i 2021!

Foto: Jørn Ungstrup

Der findes et øhav..

... med plads til de store oplevelser - og de små!

En sejlerdestination i verdensklasse

Om du selv er ved roret i din sejlbåd eller står på dækket på en skonnert eller færge til øerne, kan vi garantere dig, at du får en oplevelse ud over det sædvanlige.