VisitFaaborg

Det Sydfynske Øhav

Avernakø | Det Sydfynske Øhav | Miniferie øhavssti og øhav | VisitFaaborg

En rejse til Det Sydfynske Øhav er en rejse ind i et levende stykke vandkantsdanmark 365 dage om året.

Det Sydfynske Øhav går i hjertet på én. Få steder i landet er så smukt, og intet andet sted fortæller historien om øriget Danmark bedre.

Det Sydfynske Øhav er verdens største oversvømmede istidslandskab.

Landskabet druknede i stenalderen, og her skabtes det unikke natur- og bakkelandskab, der findes på de i alt 55 øer, småøer og holme. De største øer er samlet i en brochure - Tag på øhop i Det Sydfynske Øhav, som du også kan få på de sydfynske turistbureauer.

Geopark Det Sydfynske Øhav arbejder bl.a. for at få øhavet certificeret som UNESCO Global Geopark. For oplevelser i og ved øhavet kan du downloade app's for Apple her, Android her eller webkort for Geopark Det Sydfynske Øhav.

Det helt nye Øhavsmuseum Faaborg åbner den 18. juni 2021, og her kan du lære meget mere om tilblivelsen af de bakker, der ligger nord for Faaborg og det øhav, der ligger syd for købstaden.

Det er nemt at blive bjergtaget på en bakketop på Sydfyn.

Fra 26. juni til 8. august

Fire øhavsperler i Det Sydfynske Øhav

Tre af dem når du med færge fra Faaborg - måske som en kombination på et ø-hop. Den sidste, Svelmø, besøges på traktorlad eller på gåben via en ebbevej!

Lyø by

Lyø

Og byen med de fem gadekær...

solopgang avernakø

Avernakø

Øen til cykelferie...

bjørnø hytte

Bjørnø

Bilfri hygge...

Svelmø på traktorlad

Svelmø

Svelmø via ebbevej...

Der findes et øhav..

... med plads til de store oplevelser - og de små!

En sejlerdestination i verdensklasse

Om du selv er ved roret i din sejlbåd eller står på dækket på en skonnert eller færge til øerne, kan vi garantere dig, at du får en oplevelse ud over det sædvanlige.